خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر به واسطه درختان چنارش نیز شهرت زیادی دارد؛ گرچه که در گذشته تعداد این درختان بسیار بیشتر از امروز بود.
خیابان ولیعصر تهران از جنوب پایتخت در میدان راهآهن آغاز میشود و تا میدان تجریش در یکی از شمالیترین نقاط شهر تهران در شمیرانات امتداد دارد. در طول خیابان ولیعصر مراکز فرهنگی و تجاری، پارکهای عمومی بزرگ، رستورانها و اماکن تفریحی و گردشگری زیادی وجود دارند.
نام خیابان ولیعصر تهران را بهدلیل قدمت بالا و ظرفیت برجسته گردشگریاش در هفتم دی ماه سال ۱۳۹۰، در فهرست آثار ملی ایران ثبت کردند. از زمان ساخت خیابان ولیعصر تاکنون، این خیابان محل تفرج و گردش بوده است.
البته در زمانهای قدیم استفاده از این خیابان برای همه مردم میسر نبوده است و فقط صاحب منصبان دولت و افراد حکومتی از آن استفاده میکردند؛ اما امروزه خیابان ولیعصر محل مناسب برای خرید، تفریح و پیادهروی برای تمام ساکنان پایتخت به شمار میرود و تعدادی از بهترین جاهای دیدنی تهران در آن جای گرفتهاند.
به دلیل طویل بودن خیابان ولیعصر و تقاطعهای متعدد آن با دیگر شاهراههای ارتباطی پایتخت، دسترسی به آن از نقاط مختلف شهر میسر است. همچنین، در سراسر خیابان ولیعصر اتوبوسهای بی آر تی در دو جهت تردد میکنند و بهسادگی میتوانید به ایستگاه یا منطقه مورد نظر خود برسید.
بخش زیادی از خط سه مترو تهران نیز از خیابان ولیعصر میگذرد. ایستگاههای راهآهن، مهدیه، میدان منیریه، تئاتر شهر و میدان ولیعصر، بهترتیب از جنوب تا شمال خیابان ولیعصر قرار گرفتهاند. در سراسر خیابان ولیعصر، تاکسیهای داخل شهری نیز تردد میکنند.
نقشه خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر یک خیابان شمالی- جنوبی است و در خطی طولانی در مرکز شرقی-غربی پایتخت قرار دارد. موقعیت مکانی این خیابان روی نقشه شهر تهران بهصورت زیر است.
طول خیابان ولیعصر
خیابان ولیعصر تهران با طول ۱۷٫۹ کیلومتر، طولانیترین خیابان در خاورمیانه است.
خیابان ولیعصر تهران منطقه چند است؟
بهدلیل قرارگرفتن خیابان ولیعصر در محدوده وسیع شمالی- جنوبی از شهر تهران، این خیابان بخشهایی از چهار منطقه شهرداری در تهران را در بر میگیرد. شمالیترین نقطه از بلوار ولیعصر در محل میدان تجریش تا تقاطع پارک وی در محدوده منطقه یک شهرداری تهران قرار دارد.
از چهارراه پارک وی تا بزرگراه همت در محدوده منطقه سه شهرداری است. پس از بزرگراه همت تا خیابان انقلاب، بخشهایی از منطقه ۶ شهرداری را تشکیل میدهد. این مسیر از تجاریترین بخشهای مرکز شهر به شمار میرود و بخش قابل توجهی از مراکز اداری، مراکز تجاری و ساختمانهای فرهنگی شهر تهران در آن قرار گرفتهاند. ادامه مسیر خیابان ولیعصر از خیابان انقلاب تا میدان راهآهن، در محدوده منطقه ۱۱ شهرداری تهران قرار دارد.
نهرکشی و درختکاری در این خیابان از همان سال 1300 آغاز شد. درختانی که امروز هم شاهد حضور آنها هستیم، روایت این تاریخ هستند. بعد گذشت ۷ سال، این خیابان را سنگفرش کردند. از سال 1310، عملیات آسفالت خیابان ولیعصر آغاز شد. در سال 1318، هر دو طرف خیابان را به فاصله دو متری از هم درختان چنار کاشتند.
در بین هر دو درخت نیز یک بوته گل سرخ کاشته شد. دو حلقه چاه در منطقه زعفرانیه وجود داشت که از آنها برای آبیاری این درختان استفاده میشد. بر اساس برخی منابع، 20هزار درخت در این خیابان کاشته شد. برخی منابع نیز تعداد آنها را 60هزار درخت برآورد میکنند.